The Ordinary Hyaluronic Acid 2 % + B5 – miksi en pitäynyt tuotteesta

Mikä on tämä kovin hypetetty tuote?

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2 & + B5 -seerumi on ollut monen suosikki ihon kosteutukseen. Se sisältää kolmea erikokoista hyalyronihappo-molekyyliä, jotka imeytyvät ihon eri kerroksiin kosteuttaen sitä syvältä ja tehokkaasti.

Mitä on hyaluronihappo?

Hyaluronihappo on suosittu kosmetiikassa sen kosteutta sitovan ominaisuutensa vuoksi. Lisäksi se sopii jokaiselle ihotyypille, kaikenikäisille ja se ei allergisoi tai herkistä juuri ketään. Hyaluronihappomolekyyli voi sitoa itseensä kosteutta 1000 kertaa painonsa verran – tästä syystä sitä pidetään kosteuttavien ainesosien kuninkaallisena.

Kosteutta sitovien ainesosien kanssa on riski, että ne imevät kosteutta ihosta. Mikä siis kuivattaa, eli on vastakkainen reaktio, mitä kosteuttavalta tuotteella haetaan. Hyaluronihappoa sisältävää tuotella kannattaa siis levittää pesun jäliltä vielä kostealle iholle, tai suihkutella kosteussuihkettä / kasvovettä tuotteen alle ja varmuuden vuoksi vähän päällekin.

Itse pidän Mario Badescun ruusuvedestä. Kosteutttaa, rauhoittaa ja tuoksuu ihanalta.

Oma käyttökokemukseni

The Ordinary hyaluronihapposeerumi vaikuttaa täydelliseltä – kosteuttaa syvältä ja tehokkaasti, on vegaaninen ja cruelty free, sekä maksaa alle 9 euroa. Mutta. Minä en pidä tuotteesta. Jaiks.

The Ordinary hyaluronihapposeerumi on kirkasta, juoksevaa, ja tahmeaa. Tahmeus katoaa iholle levitettäessä. Mutta tahmeuden häipyessä tilalle tulee kireys. Olen suihkutellut kosteussuihketta seerumin alle ja päälle, silti tuntuma ei ole miellyttävä.

Kiristämistä pahempaa on rullaus. Kun seerumin päälle levittää voiteen, lähtee iholta rullautumaan kuivahtaneen geelin oloisia pieniä palasia. Ensin luulin että ihoni on vaan todella kuiva, mutta ei. Kyllä se oli seerumi, mikä siellä rullasi. Ja tämä rullailu jatkuu vielä meikkivoiteen levitykseen asti! Ihan super ärsyttävää!

Olen kokeillut laittaa pieniä määriä seerumia välttääkseni rullautumisen, mutta silloin tuotetta ei ole riittänyt koko kasvoille. Olen antanut sen imeytyä rauhassa, mutta näistä ei ole ollut apua. Masentavinta vielä, että en huomannut juuri minkään laista kosteuttavaa vaikutusta.

Käytin sinnikkäästi 2/3 tuotteesta, mutta nyt siirrän sen suosiolla kylpyhuoneen kaapista yöpöydälle, jolta voin levitellä sitä kylmän kelin kuivattamiin käsiini, käsivoiteen alle. Rullailkoon siellä rauhassa.

♥ Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.