Tehokas anti-age-tuote

Tehokas anti-age-tuote on, yllätys yllätys: aurinkovoide! Oliko tämä pettymys? Jatka kuitenkin vielä lukemista.

Anti-age-tuotteet ovat tarkoitettu ihon ikääntymisestä johtuvien muutosten peruuttamiseen, ennaltaehkäisemiseen tai rajoittamiseen. Anti-age-tuotteiden väittämät ovat yleensä tyyliä ”korjaa jo näkyviä juonteita ja ehkäisee uusien syntymistä”.

Mitä ihon rakenteessa tapahtuu kun se vanhenee?

Olet varmaan kuullut useasti puhuttavan kollageenista ja elastiinista. Ne ovat elimistömme proteiineja, joita esiintyy kudoksissa, ja eritoten ihossa. Kollageeni pitää ihon napakkana ja täyteläisenä. Elastiini tekee ihosta joustavan, ja mahdollistaa ihon palautumisen ilmeilyn ja venyttämisen jälkeen.

Nuoressa ihossa näitä proteiineja on runsaasti, mikä on merkittävä tekijä juuri ihon nuorekkaassa ulkonäössä. Mitä enemmän ikää tulee, näiden proteiinien tuotanto heikentyy. Tämä näkyy yleensä ensimmäisenä silmäkulmissa ja suun ympärillä, samoin kämmenselissä. Tälle prosessille ei valitettavasti mahda oikein mitään.

On olemassa luonnollista ihon ikääntymistä, ja ihon ennenaikaista ikääntymistä, jota myös valovanhenemiseksi kutsutaan. Niin kuin nimi kertoo, valovanheneminen on valon, eli auringon aiheuttamaa. Mutta – nyt päästään anti-age-tuotteeseemme, eli aurinkovoiteeseen!

Miksi aurinkosuojaa kannattaa käyttää, vaikka iho ei pala?

UVA-säteet rappeutavat kollageenisäikeitä, mikä häiritsee elastiinin tuotantoa, ja näin ihon nuorekasta rakennetta ylläpitävät proteiinit eivät enää rakennu siisteissä ja joustavissa nipuissa. Ne alkavat muodostua enemmän ristikkäin, joka saa ihon näyttämään vanhalta nahkarukkaselta.

UV-säteet nostavat ihossa pigmenttiä pintaan, mikä saa aikaan rusketuksen. Joskus nämä pigmentit eivät vaan nouse tasaisesti, vaan kerääntyvät tietyille alueille voimakkaammin. Näin syntyy maksaläiskä. Ylähuuli, otsa ja kämmenselät ovat näiden kesken suosittuja paikkoja.

Läikikkään rukkasihon voit välttää käyttämällä aurinkosuojaa. Alussa pohjustin anti-age-tuotteen määritelmää sen takia, että aurinkovoide on anti-age-tuote, koska se ennaltaehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista.

Suomen valomäärä ei ole huima. Mutta aina kun on valoa, on myös UV-säteitä. UV-säteet vaikuttavat myös ikkunoiden läpi. Eli vaikka aurinko ei porota taivaalla, se vaikuttaa ihoomme. Siksi aurinkosuojasta puhuttaessa olisi selkeämpää käyttää termiä valosuoja.

Suosikki valosuojani

Misshan All-around Safe Block Aqua Sun Gel SPF 50 on ollut loistava tuote meikin alla. Ei kiillä eikä lillu, ja ei valu silmiin hikoilun myötä. Minun, ja myös mieheni suosikki. Ystäväni myös ihmetteli mattaisen oloista ihoani auringossa oleillessamme, ja vinkkasin hänelle Misshan valosuojasta. Hän osti tuotteen itselleen, ja kuulemma tykkää kovasti. Mishaa saa joistain suomalaisista verkkokaupoista, mutta itse olen tilannut tuotetta täältä. Hinta on ollut noin 8-10 e / 50 ml.

Nyt bongasin voiteesta myös cushion-version. Missha All-around Safe Block Toning Sun Tension on suojakertoimeltaan myös 50. Suojan vahvuutta on vaan vaikea arvioida, koska se riippuu täysin siitä määrästä, jonka iholle laittaa. Cushion on mielestään sävyttävä, mutta minun iholle aivan liian vaalea. Korealaiset tuotteet usein pyrkivät vaalentavaan efektiin. Eli ihollani sävy saa aikaan hennon vaaleanpunaisen efektin. Tämä ei itseäni haittaa, ja taputtelen tuotetta reilusti lenkille lähtiessäni. Myyjän sivuilta ymmärsin korean kieltä taitamattomana, että tuote olisi tärkeä nimenomaan taputella, ei pyyhkiä iholle. Meikin alle olen taputellut maltillisemmin, koska tämän kanssa meikki kasaantuu päivän mittaan kakkumaiseksi. Näin käy oikeastaan vain leuan alueella, eli kyse voi olla myös oikukkaasta ihostani. Tilasin tuotteen täältä. Hinta on noin 12 e ja tavaraa on 17 g.

Misshalla on myös monia muita mielenkiintoisen oloisia valosuojia, ja cushion-muodossa olevia meikkituotteita.

Valosuoja käyttö on erityisen tärkeää, jos käytät kuorivia happoja, tai nyt supersuosittuja A-vitamiinijohdannaisia eli retinoideja. Olen itse käyttänyt tätä postausta kirjoittaessani kaksi viikkoa retinoidia, joten olen ollut erityisen huolellinen valosuojan kanssa. Retinoidi on saanut ihoni puskemaan finniä aika rajusti, joten pelkään valon aiheuttavan tulehtuneisiin kohtiin pysyviä pigmenttimuutoksia.

Käytätkö sinä päivittäin valosuojaa? Onko lemppareita?

♥ Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.