Edulliset ihonhoitotuotteet – The Inkey List

Kun otsikossa mainitsen edullisuudesta, tarkoitan siis ihan oikeasti edullista. The Inkey List on haastaja The Ordinarylle, ja voittaa ainakin hinta-kategoriassa. Hinnat alkavat 4,99 punnasta, ja mikään tuote ei taida maksaa yli kymmentä puntaa. Euroissa toki hinnat hyppäävät aavistuksen yli kymmenen euron.

Mikä on The Inkey List?

The Inkey List on kahden englantilaisen ihoekspertin Mark Curryn ja Colette Newberryn kehittämä brändi. Heidän ideanaan oli tarjota tuotteita niin edulliseen hintaan, että jokainen ihonhoidosta kiinnostunut raaskii kokeilla niitä. The Inkey Listin tuotteita voi lisätä ihonhoitorutiiniin oman tarpeen mukaan, esimerkiksi samealle iholle voi lisätä C-vitamiinivoidetta, ja kuivalle, stressaantuneelle iholle hamppuöljyvoidetta.

Tuotteet on nimetty erittäin selkeästi; C-vitamiinivoiteen nimi on Vitamin C, Hyaluronihappo taasen Hyaluronic Acid. Tämän selkeämmäksi nimeäminen ei juurikaan voi mennä.

Informatiivinen pakkaus

Pakkauksessa kerrotaan, että mikä raaka-aine on kyseessä, ja mihin ongelmaan tuote on tarkoitettu;

Tässä esimerkkinä hyaluronihapposeerumi. Pakkauksessa näkyy tuotteen nimi, eli pääraaka-aine, tuotemuoto, sekä raaka-aineen tiedot. Hyaluronihappo on siis tehokas kosteutta sitova ainesosa, joka toimii ihon pinnan alla, sekä kykenee sitomaan itseensä 1000 kertaa painonsa verran vettä.

Toiselta sivulta löytyy INCI-lista.

Pakkauksen takana kerrotaan, että mihin iho-ongelmaan tuote tehoaa. Hyaluronihappo siis kosteuttaa ihoa. Tuotteelle annetaan myös selkeät käyttöohjeet. Hyaluronihappoa käytetään aamuin ja illoin, puhdistetulle iholle, herneen kokoinen määrä kaulalle ja kasvoille.

Neljännellä sivulle infotaan, millaiselle iholle tuote sopii ja pääraaka-aineen pitoisuus tuotteessa. Hyaluronihappo sopii kaikille ihotyypeille, ja tässä tuotteessa sitä on 2 %. Infossa mainitaan vielä raaka-aineesta, jonka väitetään boostaavan kollageenin tuotantoa.

Jos brändi kiinnostaa, kannattaa myös tsekata sen Instagram! Fiidi on täynnä tietoa raaka-aineista ja ihonhoidosta. Se löytyy täältä.

Miksi se on niin edullista?

Tuotteiden edullisuutta perustellaan muunmuassa raaka-aineiden hankintaketjun lyhyydellä. Tuotekehittäjät pyrkivät ostamaan tuotteiden raaka-aineet mahdollisimman läheltä niiden lähdettä, välttäen näin välikäsien veloittamat palkkiot. Brändi ei satsaa kalliisiin markkinointikampanjoihin, joiden budjetit nostavat tuotteiden hintaa. Pakkaukset on myös pidetty simppelinä. Yksinkertaiset tuubit ja pullot ovat, noh, suoraan sanottuna halvan oloisia. Tiedättekö ne hotellien pienet shampoot ja suihkusaippuat? The Inkey Listin tuubit tulevat varmaan samoilta tehtailta. Mutta ovatpahan kevyitä paljon reissaaville kuljettaa mukana, kuten minulle!

Esittelen sinulle kolme The Inkey Listin tuotetta, jotka ovat olleet osana omaa ihonhoitorutiiniani parin viikon ajan. Mitään mullistavaa vaikutusta ei näin lyhyessä ajassa voi toki odottaa, mutta tässä idea on kertoa sinulle tuotteista, joita voit itse kokeilla, sopiiko se sinun iholle ja kuinka se sillä toimii. Kuten huomasimme The Ordinaryn supersuositun hyaluronihapposeerumin kanssa, se ei vaan toiminut minulla, vaikka niin monet muut siitä ovat pitäneet.

Zinc Moisturizer

Töpäkkä kosteusvoide, joka lupaa suojata ihoa ulkoisilta rasitteilta. Voidetta neuvotaan käyttämään aamuisin, hoitorutiinin viimeisenä tuotteena. Pakkauksessa ei mainita mitään suojakertoimesta, mutta muutamassa löytämässäni nettilähteessä tällä tuotteella kerrotaan olevan spf 50. Se sisältää sinkkioksidia, mitä käytetään myös aurinkovoiteissa fysikaalisena ihoa suojaavana raaka-aineena.

Tuotteeseen on lisätty hyaluronhihappoa tuomaan lisäkosteutta. Voiteen kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille, jopa suojavoiteeksi akneen taipuvaiselle iholle.

Vitamin C Serum

Sana ”seerumi” on hieman hämäävä tämän tuotteen kohdalla, koska koostumukseltaan tämä on enemmänkin voide. Veikkaan, että nimitys seerumi tulee siitä, että tuotteessa ei ole vettä, jota voidepohjissa usein on. Tuotteessa C-vitamiini on silikonipohjassa, jossa se pysyy stabiilinpana kuin vedessä.

C-vitamiiniseerumia neuvotaan käyttämään joko aamuisin tai iltaisin. Iltaisin päälle tulee levittää kosteusvoide, aamuisin taas suojavoide. C-vitamiinipitoisuus seerumissa on huima 30 %! Tämä on korkeinpia pitoisuuksia, mitä nykypäivän tuotteissa on. Pakkauksessa varoitetaan mahdollisesta kihelmöinnistä, ja kehotetaan lopettamaan käyttö jos ihoärsytystä ilmenee. Itse huomasin kihelmöintiä, mutta iho ei kuitenkaan tuntunut ärtyvän.

C-vitamiini sopii kaikille ihotyypeille kirkastamaan ihoa.

Hyaluronic Acid Serum

Hyaluronihapon ominaisuudet kävimmekin jo läpi The Inkey Listin pakkausten esittelyssä. Seerumi on kirkas ja ohut, erittäin miellyttävän tuntuinen, ja mikä parasta; se ei rullaudu iholla! Kirjoitin pettymyksestäni The Ordinaryn vastaavaan tuotteeseen täällä. The Ordinaryn seerumin ongelma oli se, että se lähti rullaamaan voiteen ja meikin alla, ja jätti epämiellyttävän kireän kalvon iholle,

The Inkey List Hyaluronic Acid imeytyy hyvin ja jättää iholle mukavan, aavistuksen nahkean pinnan. Pidän kovasti siitä, kun tuotteestä ihon pinta jää nahkeaksi; se antaa fiiliksen kosteutetusta ja joustavasta ihosta.

Minulla on myös sarjan hamppuvoide, mutta sitä säästän talveksi.

Mistä The Inkey Listin tuotteita saa ja paljonko ne maksavat?

Tilasin tuotteet Feel Uniguelta. Kaikissa tuotteissa on tavaraa 30 ml, mikä on aika basic-määrä. Tuotteiden hinnat olivat kaikki 5-11 euroa / kpl.  Toimitusaika verkkokaupasta oli yllättävän pitkä, muistaakseni kolmisen viikkoa.

The Inkey Listilta löytyy monia mielenkiintoisia tuotteita, ja haluan kokeilla vielä ainakin sarjan ruusuöljyä, kunhan ensin käytän The Ordinaryn skvalaaniöljyn loppuun. Lisäksi The Inkey Listilla on vastaavanlainen kofeiiniseerumi silmänympärysiholle, kun The Ordinarylla.

The Inkey List on hauska ja toimiva sarja, ja sopii kokeilunhaluisille ihonhoitajille. Pienet ja kevyet pakkaukset kulkevat vaivatta reissussa mukana, ja hinnat eivät päätä huimaa.

En halua tietenkään kannustaa ketään ostamaan tuotteita vaan siksi, että halvalla saa, vaan tottakai tulee miettiä oman ihon tarpeita. Jos tuote ei tunnu sopivan kasvojen iholle, niin sen voi käyttää käsivoiteena (kuten nyt käytän the Ordinaryn hh-seerumia), ja säärien iho ainakin kiittää kaikesta lisäkosteutuksesta. ;)

♥ Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.